Ingredience: | |||||
salátová okurka (750 g) | 3 ks | želírovací cukr* | dle potřeby | šťáva z 1/2 citronu | |
sůl | 1 lžička | strouhaný zázvor | 1 lžička |
Vloni jsem tuto nezvyklou pochoutku objevila náhodou ve vinném sklípku v Pavlově, paní mi tehdy doporučila, že skvěle chutná s grilovanými žebry. Grilované maso a sladké to je moje. Tak jsem se letos pustila do její výroby. Trochu jsem ji vylepšila a už dnes vím, že jsem ji neděla naposled. Chutná skvěle nejenom s grilovaným masem, ale i namazaná na čerstvé bagetě, nebo dokonce croissantu. Je to nezvyklé, je to trochu šílené, ale je to děsně dobré. Věřte mi.
Okurky omyjte, pokud chcete můžete i oloupat, ale není to nutné. Omyté okurky nastrouhejte na struhadle, já použila hrubší nudličky, protože mám ráda v jídle strukturu. Okurky dejte do hrnce a přidejte cukr, sůl dle chuti a zázvor. Nechte přibližně 2 hodiny odpočívat.
Po dvou hodinách přiveďte okurky k varu, přidejte citronovou šťávu a vařte 5 minut. Poté okamžitě plňte do uzavíratelných sklenic vypláchnutých horkou vodou. Uzavřené sklenice otoče dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Marmeláda má dlouhou trvanlivost, pouze po otevření skladujte v lednici.
Z uvedeného množství surovin připravíte 4 menší skleničky marmelády. *želírovací cukr v poměru dle váhy okurek - já použila želírovací cukr 3:1 a na váhu okurek jsou ho použila 150 g
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI