Ingredience: | |||||
mleté vlašské ořechy | 100 g | bílky | 4 ks | žloutky | 2 ks |
mletý sýr Gran Moravia | 60 g | sušená rajčata | 4 ks | sůl | dle chuti |
čerstvý rozmarýn nasekaný na drobno | dle chuti | semínka slunečnice nebo dýně | 10 g |
Vedou mně moje chutě a teď jsem aktuálně zamilovaná do čerstvého kozího sýru. Je výborný zabalený do domácí šunky, pocítila jsem ale potřebu namazat si ho na něco. Už dávno koketuji s myšlenkou paleo placky, chtěla jsem vymyslet pečivo, které se připravuje jednoduše a je chuťově výborné. Něco jsem i vymyslela a konečně jsem se odhodlala péct. Musím říct, byla škoda tolik nad tím dumat. Můj vlastní recept vyšel lépe, než kterýkoliv odkoukaný paleo chleba doteď a vřele ho doporučuji všem, kteří touží po nevšedním pečivu. Kombinace ořechů, sušených rajčat, rozmarýnu a semínek byla dobrá volba.
Nejprve připravíme plech s pečícím papírem, vymažeme máslem, zapneme troubu na 150 stupňů. Z bílků ušleháme sníh, všechno ostatní důkladně zamícháme a postupně přidáváme bílek. Vylijeme na pečící papír a vyhladíme na obdélník rozméru cca 20 x 30 cm. Pečeme cca 15 minut.
Rozkrojíme na 3x3 kousků. Hodí se nejlépe k sýrům (gorgonzola, čerstvý kozí sýr), nebála bych se kombinovat ani s domácí paštikou nebo s lilkovou pomazánkou.
Z uvedených surovin připravíte placku velikosti 30 x 20 cm, ze které uděláte 9 plátků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI