Ořechovo cibulový chléb zpět

Ingredience:
špaldová mouka typ 1050 chlebová250 gvícezrnná mouka100 gsůl1 lžička
jedlá soda2 lžičkystřední cibule nasekaná najemno1 ksvlašské ořechy nasekané najemno70 g
loupané mandle nasekané najemno30 gbílý jogurt150 gmléko100 ml
špaldová mouka typ 1050 chlebová 250 g, vícezrnná mouka 100 g, sůl 1 lžička, jedlá soda 2 lžičky, střední cibule nasekaná najemno 1 ks, vlašské ořechy nasekané najemno 70 g, loupané mandle nasekané najemno 30 g, bílý jogurt 150 g, mléko 100 ml

Příprava

Vlašské ořechy jsou nejen moc dobré, ale i zdravé až 70 % plodu tvoří velmi kvalitní a zdraví prospěšné nenasycené tuky (nenasycené mastné kyseliny), zhruba 18 % kvalitní bílkoviny a 3 % sacharidy. Ořechy jsou bohatým zdrojem vitaminu E, B1, B6, kyseliny listové a často chybějícího hořčíku a zinku. Proto jsem se rozhodla udělat variaci na mrkvový chléb a mrkev nahradila cibulí a ořechy. Chléb je srovnatelně dobrý a chuťově velmi lahodný.

Troubu předehřejte na 230 °C. Smíchejte obě mouky, sůl a sodu, pak přimíchejte cibuli a ořechy a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto.

Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček, vyloženou pečícím papírem, a urovnejte, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Pečte 30 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě. Skvěle se hodí k pomazánkám, například k tvarohové pomazánce s řeřichou a ořechy.

2016-02-22 Ostatní

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte chléb do formy na biskupský chlebíček (26 x 11 x 5 x 7,5 cm).

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI