Ingredience: | |||||
středně velká řepa | 2 ks | lískové nebo vlašské ořechy | vrchovatá hrst | česnek | 1 - 2 stroužky |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | bio panenský olivový olej | 3 lžíce |
kešuparmazán | 3 lžíce | hladkolistá petrželka | svazek | balzamikový ocet | dle chuti |
Tohle jsem chtěla už dlouho zkusit. Řepu mám a k tomu pěknou petrželku na zahradě taky, tak jsem se na to vrhla. Přestože jsem neměla moc velké očekávání, překvapilo mě, jaká je to dobrota. Klukům jsem dala pesto od noků a krásně baštili. I si přidávali. Recept je poupravený od Kateřiny Winterové. Hlavně jsem nechtěla použít parmazán, sýrům se snažím vyhýbat, i když občas zhřeším. Místo parmazánu se mi velmi osvědčilo používat veganskou variantu, a to domácí kešuparmazán.
Řepu oloupeme, a buď uvaříme ve vodě doměkka, nebo zabalenou v alobalu upečeme v troubě na 200°C asi 30 minut. Necháme vychladnout, pak nakrájíme na menší kostky a vložíme do mixéru. Přidáme ořechy, utřený česnek a ostatní suroviny, vyjma petrželky, a rozmixujeme. Nakonec ručně vmícháme nasekanou petrželku a máme hotovo. Podáváme s těstovinami nebo jako dip. Dobrou chuť.
Kešuparmazán - 150g kešu, 4 lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky mořské soli - rozmixovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI