Pesto z medvědího česneku zpět

Ingredience:
medvědí česnek120 gsůl15 golivový olej100 ml
medvědí česnek 120 g, sůl 15 g, olivový olej 100 ml

Příprava

Objevila jsem Ameriku! Totiž né ten kontinent, ale konečně jsem se dostala k medvědímu česneku a přišla jsem mu dost na chuť. A protože je to záležitost jen velmi krátkého období předtím, než odkvete, je třeba se jím zásobit na pozdější horší časy. Pesto je na to myslím úplně ideální.

Listy medvědího česneku očistěte (například ponořením do vody ve dřezu nebo vaně) a pořádně propláchněte. Pak jej v mixeru rozemelte společně s olivovým olejem a solí na hladké pesto. K této práci je potřeba dobrý mixér, který si se sekáním listů hravě poradí - hladčeji a snáze se mu pracuje, pokud k česneku rovnou přilijete olej, nasucho to dost dobře nejde. Víčko pečlivě uzavřete a skladujte v lednici. Takto by mělo pesto prý vydržet celý rok, až do další medvědí sklizně. 

Pesto je na můj vkus docela slané, nicméně mám za to, že sůl zde funguje také jako konzervant, takže jsem ani v dalších dávkách na soli neubírala. Při použití se sůl jistě ztratí v pokrmu. 
 
A kam se hodí? Můžete jej použít místo marinády na maso nebo rybku, přidat do těstovin, bylinkových dipů, salátů, pomazánek a nebo prostě jen na chleba s máslem.
2015-04-13 Ostatní

Poznámka

Ingredience na cca 1 menší zavařovací sklenici.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI