Ingredience: | |||||
spařené mladé kopřivy (vršky) | 100 g | česnek | 3 stroužky | plátky mandlí | 35 g |
růžová himalájská sůl | 10 g | sýr Grana Padano | 25 g | olivový olej extra virgin | 150 ml |
Pokud nemáte možnost natrhat si medvědí česnek a je vám líto, že se neúčastníte "medvědí mánie", pojďte si spolu se mnou, udělat pesto z mladých kopřiv. Mladé kopřivy obsahují doslova koktejl vitamínů, minerálů a železa. Podporují krvetvorbu a látkovou výměnu, urychlují hojení ran a regenerují pokožku.
Vršky mladých kopřiv spaříme vroucí vodou, aby ztratily svoji žahavost. Ihned ponoříme do ledové vody a dobře propláchneme. Vložíme do mixéru společně s dalšími ingrediencemi a mixujeme, dokud nebude mít pesto hladkou konzistenci.
Pesto je dost slané, ale sůl v něm slouží jako konzervant. Když ho potom budete přidávat do jídla, už nemusíte znova solit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI