Pesto z mladých kopřiv zpět

Ingredience:
spařené mladé kopřivy (vršky)100 gčesnek3 stroužkyplátky mandlí35 g
růžová himalájská sůl10 gsýr Grana Padano25 golivový olej extra virgin150 ml
spařené mladé kopřivy (vršky) 100 g, česnek 3 stroužky, plátky mandlí 35 g, růžová himalájská sůl 10 g, sýr Grana Padano 25 g, olivový olej extra virgin 150 ml

Příprava

Pokud nemáte možnost natrhat si medvědí česnek a je vám líto, že se neúčastníte "medvědí mánie", pojďte si spolu se mnou, udělat pesto z mladých kopřiv. Mladé kopřivy obsahují doslova koktejl vitamínů, minerálů a železa. Podporují krvetvorbu a látkovou výměnu, urychlují hojení ran a regenerují pokožku.

Vršky mladých kopřiv spaříme vroucí vodou, aby ztratily svoji žahavost. Ihned ponoříme do ledové vody a dobře propláchneme. Vložíme do mixéru společně s dalšími ingrediencemi a mixujeme, dokud nebude mít pesto hladkou konzistenci.

2016-04-12 Ostatní

Poznámka

Pesto je dost slané, ale sůl v něm slouží jako konzervant. Když ho potom budete přidávat do jídla, už nemusíte znova solit.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI