Pikantní čatní ze švestek a červeného vína zpět

Ingredience:
vypeckované omyté švestky1,5 kgtřtinový cukr300 gutlučený hřebíček10 ks
drcený česnek3 stroužkynasekané chilli papričky2 ksutlučená hořčičná semínka2 lžíce
mletá skořice2 lžičkymletý zázvor1 lžičkastrouhaný muškátový oříšek1/4 lžičky
červený vinný ocet1/2 hrnkučervené víno1/2 hrnkusůl dle chuti
vypeckované omyté švestky 1,5 kg, třtinový cukr 300 g, utlučený hřebíček 10 ks, drcený česnek 3 stroužky, nasekané chilli papričky 2 ks, utlučená hořčičná semínka 2 lžíce, mletá skořice 2 lžičky, mletý zázvor 1 lžička, strouhaný muškátový oříšek 1/4 lžičky, červený vinný ocet 1/2 hrnku, červené víno 1/2 hrnku, sůl dle chuti

Příprava

Čatní je výborné k sýrům, grilovaným masům nebo uzeninám.

Švestky můžeme pokrájet na menší kousky a v kastrolu se silnějším dnem je smícháme s cukrem. Na středním ohni cukr s ovocem rozpustíme a přidáme ostatní suroviny.

Dusíme, dokud se švestky téměř nerozpadnou a směs nezhoustne - pokud je to nutné, můžeme občas podlít několika lžícemi vody. Na konci ochutnáme, podle potřeby ještě okyselíme, dosladíme nebo dosolíme.

Plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů. Necháme vychladnout a po týdnu podáváme nejdříve po týdnu k sýrům, grilovaným masům nebo uzeninám.

2016-09-29 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI