Ingredience: | |||||
střední salátové okurky | 6 ks | středně velké cibule | 6 ks | česnek | 4 stroužky |
sůl | 2 lžíce | ||||
Nálev: | |||||
ocet | 600 ml | cukr | 2 hrnky (200ml) | pepř | 1 lžička |
kari koření | 1 lžička | pálivá paprika, nebo chilli | 1 lžička | pokrájený kopr | 1 lžíce |
Léto nám přináší úrodu ze zahrádek, z které máme radost, ale přichází i doba, kdy máme mnoho třeba okurek a už nevíme co s nimi. Proto mám pro vás tip na skvělou pikantní čalamádu, díky které spotřebujete přebytek okurek a kterou oceníte nejen v létě u grilování, ale i v zimních měsících k dobrému masíčku!
Okurky nastrouháme na struhadle, nebo v robotu na tenká kolečka, cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Vše vložíme do mísy, prosolíme a necháme alespoň půl dne uležet v pokojové teplotě, tak aby zelenina pustila šťávu a změkla.
Mezitím si připravíme nálev. Do hrnce vložíme a nalijeme všechny ingredience, krátce zahřejeme, tak aby se cukr zcela rozpustil, a necháme vychladnout. Když máme zeleninovou směs uleženou, tak ji scedíme a vymačkáme solný nálev, pak promícháme s nálevem a plníme do připravených sklenic, které zavařujeme asi 20 minut na 80°C. Z tohoto množství připravíte asi 7 menších skleniček čalamády.
VENDY TIP! Do čalamády se může přidat i mrkev, nebo pokrájené kápie pro hezčí mozaiku čalamády.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI