Pikantní okurková čalamáda zpět

Ingredience:
salátová okurka střední velikosti6 ksstředně velká cibule6 ksčesnek4 stroužky
sůl2 lžíce
Nálev:
ocet600 mlcukr200 mlpepř1 lžíce
kari koření1 lžícepálivá paprika / chilli1 lžičkapokrájený kopr1 lžíce
salátová okurka střední velikosti 6 ks, středně velká cibule 6 ks, česnek 4 stroužky, sůl 2 lžíce, ocet 600 ml, cukr 200 ml, pepř 1 lžíce, kari koření 1 lžíce, pálivá paprika / chilli 1 lžička, pokrájený kopr 1 lžíce

Příprava

Léto nám přináší úrodu ze zahrádek, z které máme radost, ale přichází i doba, kdy máme mnoho třeba okurek a už nevíme co s nimi.  Proto mám pro vás tip na skvělou pikantní čalamádu, díky které spotřebujete přebytek okurek a kterou oceníte nejen v létě u grilování, ale i v zimních měsících k dobrému masíčku!

Okurky nastrouháme na struhadle, nebo v robotu na tenká kolečka, cibuli na nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Vše vložíme do mísy, prosolíme a necháme alespoň půl dne uležet v pokojové teplotě, tak aby zelenina pustila šťávu a změkla.
Mezitím si připravíme nálev. Do hrnce vložíme a nalijeme všechny ingredience, krátce zahřejeme, tak aby se cukr zcela rozpustil a necháme vychladnout. Když máme zeleninovou směs uleženou, tak ji scedíme a vymačkáme solný nálev, pak promícháme s nálevem a plníme do připravených sklenic, které zavařujeme asi 20 minut na 80°C. Z tohoto množství připravíte asi 7 menších skleniček čalamády.
VENDY TIP! Do čalamády se může přidat i mrkev, nebo pokrájené kápie pro hezčí mozaiku čalamády.
2020-10-21 Ostatní

Poznámka

VENDY TIP! Do čalamády se může přidat i mrkev, nebo pokrájené kápie pro hezčí mozaiku čalamády.

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI