Pikantní okurková čalamáda zpět

Ingredience:
salátová okurka6 kscibule střední6 ksčesnek4 stroužky
sůl2 lžíce
Nálev:
ocet600 mlcukr2 hrnkypepř1 lžička
kari koření1 lžičkapálivá paprika1 lžičkapokrájený kopr1 lžíce
salátová okurka 6 ks, cibule střední 6 ks, česnek 4 stroužky, sůl 2 lžíce, ocet 600 ml, cukr 2 hrnky, pepř 1 lžička, kari koření 1 lžička, pálivá paprika 1 lžička, pokrájený kopr 1 lžíce

Příprava

Pikantní čalamáda, díky které spotřebujete přebytek okurek oceníte nejen v létě u grilování, ale i v zimních měsících k dobrému masíčku!  

Okurky nastrouháme na struhadle, nebo v robotu na tenká kolečka, cibuli na nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Vše vložíme do mísy, prosolíme a necháme alespoň půl dne uležet v pokojové teplotě, tak aby zelenina pustila šťávu a změkla.
Mezitím si připravíme nálev. Do hrnce vložíme a nalijeme všechny ingredience, krátce zahřejeme, tak aby se cukr zcela rozpustil a necháme vychladnout. Když máme zeleninovou směs uleženou, tak ji scedíme a vymačkáme solný nálev, pak promícháme s nálevem a plníme do připravených sklenic, které zavařujeme asi 20 minut na 80°C. Z tohoto množství připravíte asi 7 menších skleniček čalamády.
2022-07-26 Ostatní

Poznámka

VENDY TIP! Do čalamády se může přidat i mrkev, nebo pokrájené kápie pro hezčí mozaiku čalamády.

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostgrilování
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI