Ingredience: | |||||
rajčata | 2 kg | cibule | 2 ks | česnek | 8 stroužků |
třtinový cukr | 50 g | červený vinný ocet | 40 ml | mleté chilli nebo i čerstvé | 1 lžička |
mletá sladká paprika | 1 lžička | himalájská sůl | 2 lžičky | mletá kurkuma | 1 lžička |
provensálské bylinky | 2 lžičky | čerstvě mletý pepř | dle chuti | slunečnicová semínkaa | 5 lžic |
kukuřičný škrob | 1 lžíce | voda | 2 lžíce |
Chutney je omáčka ke všemu. Já ráda rajčata k těstovinám nebo na topinku. Jinak originál typické čatní je ze základu rajčatovo-paprikového. Dosti oblíbené jsou čatní cibulové, česnekové, angreštové, dýňové ... atd. Díky rozličným variacím chutí, vůní a surovin, si každý určitě najde tu svou oblíbenou omáčku. Dobrota! Zkrátka uvaříte víc omáčky z čerstvé sklizně, dáte si k večeři a zbytek zavaříte.
Zeleninu nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme, přidáme sůl, cukr, ocet a koření a rozvařujeme do zhoustnutí asi hodinu. Pak přidáme olej a ve vodě rozmíchaný škrob. Ještě chvilku povaříme a ihned plníme do čistých vyvařených nejlépe ještě horkých sklenic a zavíčkujeme. Kdo si není jistý, může zavařit, já zavařuju pouze a jen okurky a kompoty.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI