Pivní rohlíky zpět

Těsto:
polohrubá mouka3,5 hrnkusvětlé pivo1 hrnekolej50 ml
droždí3/4 kostkyžloutek1 ksmléko1 lžíce
sůl1 lžičkahrubozrnná sůl hrstkakmín celý hrstka
Na potření:
mléko1 lžičkabílek1 kssůl špetka
Ostatní:
papír na pečení mouka na desku
polohrubá mouka 3,5 hrnku, světlé pivo 1 hrnek, olej 50 ml, droždí 3/4 kostky, žloutek 1 ks, mléko 1 lžíce, sůl 1 lžička, hrubozrnná sůl hrstka, kmín celý hrstka, mléko 1 lžička, bílek 1 ks, sůl špetka, papír na pečení , mouka na desku

Příprava

Pivní rohlík je jednoduchý recept, který vám určitě zachutná. Není totiž nad domácí pečivo, které provoní celý dům či byt.

1. Do hrnku nalijeme mírně ohřáté pivo, nasypeme rozdrobené droždí a přidáme 1 lžíci mléka, necháme vzejít kvásek
2. Do důlku v mouce promíchané se solí nalijeme kvásek, přidáme vaječný žloutek a olej, vypracujeme těsto, které necháme 40 minut kynout v teple zakryté utěrkou
3. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na dvanáct částí, jednotlivé části zpracujeme na bochánky a následně rozválíme na placky ve tvaru trojúhelníku, ty pak postupně srolujeme do tvaru rohlíků
4. Vložíme na plech s pečícím papírem a potřeme bílkem rozmíchaným s mlékem a špetkou soli
5. Připravené rohlíky na závěr posypeme hrubou solí a kmínem
6. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 5-7 minut, pak teplotu v troubě mírně snížíme a rohlíky dopečeme dozlatova.

Doboru chuť!

2014-10-31 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI