Pohankový chléb se lněným semínkem zpět

Ingredience:
hladká pohanková mouka500 glněné semínko100 gvoda500 g
sůl1 lžícekmín1 lžícevinný kámen1 balení
olej na vymazání formy
hladká pohanková mouka 500 g, lněné semínko 100 g, voda 500 g, sůl 1 lžíce, kmín 1 lžíce, vinný kámen 1 balení, olej na vymazání formy

Příprava

Cesta k tomuto chlebu se táhla pár měsíců. Díky nedostatku času a špatného řízení vlastních zásob jsem začala zjednodušovat recept na chléb, který se původně skládal z pohankové mouky, másla, vajec, lněného semínka a kypřícího prášku. 

To jsou suroviny, které zbudou, pokud nesmíte lepek, droždí, klasickou bezlepkovou mouku, či  jiné bezlepkové směsi. Tento chléb je taková slepá vývojová větev. Mám pocit, že už dál zrychlovat a zjednodušovat jeho výrobu nelze, už se jen jde vrátit zpět a začít k němu přidávat jednotlivé suroviny.

Lněné semínko namočíme přes noc do vody.
Ráno zapneme troubu na maximum. Formu s vyššími okraji - používám klasickou zapékací skleněnou mísu o průměru cca 25 cm, vymažeme olejem. Ponorným mixérem dobře rozmixujeme lněné semínko, sůl a kmín. Mouku promícháme s vinným kamenem a dobře smícháme s rozmixovaným lněným semínkem. Těsto vyklopíme do vymazané formy, uhladíme jeho povrch a pečeme 45 minut.
2015-01-06 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI