Ingredience: | |||||
hladká pohanková mouka | 500 g | lněné semínko | 100 g | voda | 500 g |
sůl | 1 lžíce | kmín | 1 lžíce | vinný kámen | 1 balení |
olej | na vymazání formy |
Cesta k tomuto chlebu se táhla pár měsíců. Díky nedostatku času a špatného řízení vlastních zásob jsem začala zjednodušovat recept na chléb, který se původně skládal z pohankové mouky, másla, vajec, lněného semínka a kypřícího prášku.
To jsou suroviny, které zbudou, pokud nesmíte lepek, droždí, klasickou bezlepkovou mouku, či jiné bezlepkové směsi. Tento chléb je taková slepá vývojová větev. Mám pocit, že už dál zrychlovat a zjednodušovat jeho výrobu nelze, už se jen jde vrátit zpět a začít k němu přidávat jednotlivé suroviny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI