Ingredience: | |||||
zralá masitá rajčata | 2,5 kg | řapíkatý celer | 1 stonek | šalotka | 1 ks |
fenykl | 1/2 bulvy | česnek | 1 stroužek | tymián | 2 snítky |
bazalka | hrst | třtinový cukr | 1 lžíce | kajenský pepř | 2 špetky |
worcesterová omáčka | 5 kapek | tabasco | 3 kapky | mořská sůl | 1 lžíce |
Ochutnáte rajčata tak, jako nikdy a pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka
Rajčata nakrájíme nahrubo. Celer, šalotku, fenykl a česnek nadrobno. Tymián a bazalku posekáme. Všechny suroviny smícháme, zakryjeme fólií a necháme 6 hodin marinovat. Po odležení zlehka projedeme tyčovým mixerem - nesmí vzniknout kaše. Přes mísu dáme plátno a připevníme. Do plátna vlijeme směs. V chladnu necháme samovolně vykapat - nemačkáme. Vykapanou dužinu můžeme použít na přípravu čatní nebo pod maso. Čirou esenci dáme vychladit a podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI