Ingredience: | |||||
hodně vyzrálá rajčata | 2 kg | cukr | 2 lžíce | sůl | 1 lžíce |
Rajčatová sezóna byla letos úžasná a stále mi píšete co s rajčátky, díky jejich přebytku. Jsem na tom stejně jako vy, je jich letos "požehnaně", takže přišel na řadu rajský protlak, který později využiji při přípravě omáček, polévek, nebo těstovin.
Rajčata umyjeme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce a přidáme asi 3 lžíce vody. Za stálého míchání rajčata rozvaříme a necháme odpařit co nejvíce vody (asi polovinu objemu). Poté horkou rajčatovou směs buď přepasírujeme přes cedník (pro extra jemnost protlaku), nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme cukr a sůl, necháme ještě chvilku provařit za stálého míchání a horký protlak plníme do sklenic. Sklenice uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru, nebo pro prodloužení trvanlivosti sterilujeme při 90°C v troubě asi 15 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI