Ingredience: | |||||
mouka (1/2 chlebové a 1/2 pšeničné celozrnné) | 450 ml | kefír | 220 ml | sušené droždí | 1/8 lžičky |
třtinový cukr | 1 lžička | sůl | 1 lžička | mletý koriandr | větší špetka |
kumin | špetka | bylinky nebo skořice | dle chuti | jemné vločky | hrst |
semínka, ořechy nebo sušené ovoce | hrst |
Cítíte tu vůni koriandru? Domácí pečivo není dnes žádná rarita, ba naopak. Pokud je připravujete dětem, dva si oddělte a posypte třeba mořskou hrubozrnnou solí. Když si uděláte čerstvý dip nebo lučinu, snídaně je dokonalá.
Zaděláme kvásek, smícháme se suchými ingrediencemi kromě vloček a semínek. Necháme v míse překryté fólií při pokojové teplotě přes noc.
Ráno do těsta zapracujeme semínka a uděláme 6 bochánků (těsto je dost řídké)
Pečeme při cca 200 stupních cca 10 minut.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Inspirace z blogu kitchenette.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI