Ingredience: | |||||
rebarbora | 1 kg | jablka | 4 ks | voda | 125 ml |
třtinový cukr | 650 g | citron - šťáva z něj | 1 ks | nasekaná máta | 2 lžíce |
Ještě před rokem jsem si nemyslela, že zrovna já budu dělat domácí marmeládu a světe div se, je tu první vzorek mého snažení. Kamarádka mi dodala požehnané množství rebarbory a já věděla, že jinak než na marmeládu ji nemám šanci zpracovat. Rebarbora je sama o sobě pěkně kyselá, tak jsem zvolila kombinaci s jablky a mátou a musím říci, že to byl moc dobrý nápad. Marmeláda je skvělá a v této fázi už máme jednu celou skleničku spotřebovanou. Příště mám prý udělat z dvojnásobného množství.
Nejprve si oloupeme rebarboru a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak si okrájíme jablka a nakrájíme na o něco menší kousky než rebarboru. Rebarboru i jablka vložíme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a vodu a přiveďte k varu.
Za častého míchání vaříme až do změknutí rebarbory a jablka. Přidáme cukr a mícháme, až se cukr úplně rozpustí. Přivedeme směs opět k varu a mícháme až do zhoustnutí. Postupně odstraňujeme pěnu. Na závěr přidáme najemno nasekanou mátu, zamícháme a ihned plníme do vymytých a vypařených sklenic. Naplníme, pořádně uzavřeme a poté otočíme dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout. Pak obrátíme zpět.
Z uvedeného množství připravíte 4 - 5 sklenic (á 350g).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI