Ingredience: | |||||
múka | 500 g | vlažné mlieko | 150 ml | vlažná voda | 150 ml |
olej | 50 ml | sušené droždie | 1 plochá lyžica | soľ | 1/2 lyžice |
kryštálový cukor | 1/2 lyžičky |
Není nic chutnějšího než domácí pečivo! Zkuste tento recept a připravte si vynikající domácí rohlíky a nebude již chtít jiné.
Cesto rozdělíme na rovnako veľké kusy....
Zo surovín spracujeme elastické cesto a necháme ho asi hodinu nakysnúť.
Potom cesto rozdelíme na rovnako veľké kusy. Urobíme z nich guľky, ktoré necháme 15 minút kysnúť. Potom každú guľku rozvaľkáme na dĺžku a zrolujeme do tvaru rožka.
Rúru si vyhrejeme na 220st.
Rožky uložíme na múkou poprášený plech, potrieme ich vajíčkom rozšľahaným s troškou vody a pečieme ich 12-15 minút, dohneda.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI