Rychlé domácí krokety zpět

Ingredience:
bramborycca 500 gsůl dle chutivoda dle potřeby
muškátový oříšek dle chutihrubá mouka200 gprášek do pečiva1/2 lžičk
vejce (žloutky oddělit)2 kssrouhanka1 hrnekřepkový lej0,75 l
brambory cca 500 g, sůl dle chuti, voda dle potřeby, muškátový oříšek dle chuti, hrubá mouka 200 g, prášek do pečiva 1/2 lžičk, vejce (žloutky oddělit) 2 ks, srouhanka 1 hrnek, řepkový lej 0,75 l

Příprava

Na krokety je spousty receptů a bohužel musíte s jejich přípravou počítat dost dopředu. Brambory se totiž musí vařit tři čtvrtě hodiny ve slupce a pak teprve zpracovávat.

Tento můj recept vám pomůže, když si během vaření vzpomenete, že jako přílohu potřebujete právě krokety.

Brambory si klasicky oloupejte a dejte vařit ve slané vodě. Když jsou měkké, tak je slijte a pomocí elektrického hnětače s háky brambory promíchejte. Přidejte mouku promíchanou s kypřícím práškem do pečiva, solí a trochou muškátového oříšku.

Zašlehejte i vždy po jednom žloutku a vytvořené těsto můžete okamžitě tvarovat. 

Pokud budete dělat kuličky, tak ani nemusíte podsypávat moukou. Pokud budete ale dělat válečky, tak je lepší si malinko mouky na vál dát. Není ji ale potřeba nějak moc.

Zbylé bílky rozkvedlejte s trochou vody. Pěnu dejte stranou a připravenou strouhanku prosejte přes sítko. Povrch kroket bude krásně jemný a do oleje nebudou padat velké kusy strouhanky.

Jednotlivé krokety obalte v bílku a pak ve strouhance. Ještě jednou tvar dolaďte na vále (strouhanka se líp přilepí) a vhazujte opatrně do oleje, který by měl mít teplotu 180°C .

Hotové krokety nechte na ubrousku okapat a podávejte.

Dobrou chuť! 

2016-09-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI