Rychlý bramborový salát s olivami a hráškem zpět

Ingredience:
brambory800 gtymián2 snítkyolivový olej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutijarní cibulka1 ks
sterilovaný hrášek1 malá plechovkaokapané zelené olivy s paprikou1 balíčekcitronová šťáva dle chuti
brambory 800 g, tymián 2 snítky, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, jarní cibulka 1 ks, sterilovaný hrášek 1 malá plechovka, okapané zelené olivy s paprikou 1 balíček, citronová šťáva dle chuti

Příprava

V létě dělám ráda saláty bramborové se zeleninou - bez majolky a bez zakysané smetany, jen s olivovým olejem a zeleninou. Jsou lehké a chutnají i samotné. Maso ani být nemusí, tedy za mne ne, manžel si dá řízek.

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout. Oloupeme a přes mřížku protlačíme malé kostičky brambor. Zakapeme olivovým olejem (můžeme i olivovým olejem s česnekem podle Jany Remkové) nebo jen čistým olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Zakápneme šťávou z citronu. Přidáme propláchnuté olivy a hrášek. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme samotný nebo s řízkem (rybou).

2016-09-06 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI