Ingredience: | |||||
brambory | 800 g | tymián | 2 snítky | olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | jarní cibulka | 1 ks |
sterilovaný hrášek | 1 malá plechovka | okapané zelené olivy s paprikou | 1 balíček | citronová šťáva | dle chuti |
V létě dělám ráda saláty bramborové se zeleninou - bez majolky a bez zakysané smetany, jen s olivovým olejem a zeleninou. Jsou lehké a chutnají i samotné. Maso ani být nemusí, tedy za mne ne, manžel si dá řízek.
Brambory uvaříme ve slupce. Necháme vychladnout. Oloupeme a přes mřížku protlačíme malé kostičky brambor. Zakapeme olivovým olejem (můžeme i olivovým olejem s česnekem podle Jany Remkové) nebo jen čistým olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Zakápneme šťávou z citronu. Přidáme propláchnuté olivy a hrášek. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme samotný nebo s řízkem (rybou).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI