Ingredience: | |||||
šafrán | 1-2 čajové lžičky | hladká mouka | 250 g | hladká mouka | 2 pol. lžíce |
olivový olej | 2 pol. lžíce | horká voda | 110 ml | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Šafrán je velmi specifické koření. A to nejen díky své chuti a širší možnosti použití, ale i ceny. Patří totiž do kategorie dražšího koření. Já sám osobně nikdy šafrán nepoužíval a nevěděl jsem ani jaké má aroma. Onehdy jsem viděl v televizi Gordona Ramsaye, jak ve svém pořadu „Vaření v rodinném kruhu“ dělá jako přílohu ke slávkám šafránový chléb. Není to klasický velký chléb, je to verze „placatého“ chleba, tzv. flatbread.
1. Ve varné konvici si ohřejeme vodu. Je jasné, že v konvici musíme uvařit nějaké minimální množství, ale my pak využijeme jen trochu. Když máme vodu uvařenou, připravíme si do misky šafrán a zhruba 50 ml horké vody ho zalijeme a necháme chvilku vylouhovat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI