Ingredience: | |||||
šípky | 3 kg | agar | dle potřeby | sůl | špetka |
rýžový sirup | pro případně doslazení |
Marmošku používám jen tak na pečivo, na perník, do ovesné kaše - naprostá bomba!
Šípky jsem si nejprve oprala a ořezala jejich špičky (řeknu Vám, byla to makačka). Poté jsem je dala vařit do měkka, po uvaření jsem je propasírovala přes síto. A znovu jsem dřeň se slitou vodou, osolenou špetkou soli, vařila. Po 15 minutách vaření jsem přidala Agar na zahuštění. Ještě horké jsem nalila do zavařovacích sklenic a nechala ztuhnout. (Sklenice doporučuji před naplněním opláchnout chvíli v teplé vodě - neprasknou!)
Marmeládu je možné dosladit rýžovým nebo agávovým sirupem.
Vytvořila jsem necelé 2l marmelády.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI