Ingredience: | |||||
bílek | 1 ks | hladká mouka | cukr moučka | ||
mletá skořice | 1/4 lžičky |
Tuto milou vychytávku jsem se naučila v pražském kulinárním studiu, kam jsem byla pozvána zástupci společnosti ALPRO. Děkuji za bezva recept - tip na dekorování kuchaři Honzovi a samozřejmě i všem ostatním, kdo se o nás báječně starali.
V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy. Mé "čmárání" bylo velké asi 6 x 6 cm.
Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty - kontrolujeme.
Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.
Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů.
Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou, ale to nevadí, parádu udělají i tak.
Toto těsto je po vychladnutí krásně křupavé.
Hladké mouky a moučkového cukru tolik, co váží bílek!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI