Ingredience: | |||||
škvarky | dle chuti | hladká mouka | 500 g | sádlo | 200 g |
odstáté pivo | 130 ml | celé vejce | 1 ks | droždí | 20 g (půl kostky) |
cukr | 1 lžička | mletý bílý pepř | 1 lžička | sůl | 3 lžičky |
drcený kmín | 3 lžičky | vejce na potření | 1 ks | hrubozrnná sůl a celý kmín | na posypání |
Já nevím, jak to máte vy, ale podle mě jsou škvarkové placky od slova škvarky. Takže když už si je člověk čas od času upeče, má koukat na to, aby tam těch škvarků bylo dost. Zadělala jsem jich tedy do těsta co se dalo, přičemž polovinu jsem pokrájela nadrobno tak, aby se do těsta pořádně rozprostřela a druhou polovinu jsem přidala v celku - pro efekt. No, dobrota je to náramná, křupavá, voňavá, kmínová, za tepla nepřekonatelná ... Vyzkoušejte!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI