Škvarkové placky zadělávané pivem zpět

Ingredience:
škvarky dle chutihladká mouka500 gsádlo200 g
odstáté pivo130 mlcelé vejce1 ksdroždí20 g (půl kostky)
cukr1 lžičkamletý bílý pepř1 lžičkasůl3 lžičky
drcený kmín3 lžičkyvejce na potření1 kshrubozrnná sůl a celý kmín na posypání
škvarky dle chuti, hladká mouka 500 g, sádlo 200 g, odstáté pivo 130 ml, celé vejce 1 ks, droždí 20 g (půl kostky), cukr 1 lžička, mletý bílý pepř 1 lžička, sůl 3 lžičky, drcený kmín 3 lžičky, vejce na potření 1 ks, hrubozrnná sůl a celý kmín na posypání

Příprava

Já nevím, jak to máte vy, ale podle mě jsou škvarkové placky od slova škvarky. Takže když už si je člověk čas od času upeče, má koukat na to, aby tam těch škvarků bylo dost. Zadělala jsem jich tedy do těsta co se dalo, přičemž polovinu jsem pokrájela nadrobno tak, aby se do těsta pořádně rozprostřela a druhou polovinu jsem přidala v celku - pro efekt. No, dobrota je to náramná, křupavá, voňavá, kmínová, za tepla nepřekonatelná ... Vyzkoušejte!

Droždí utřeme s cukrem do tekuta, zasypeme lžičkou mouky, přidáme trochu vlažné vody, dobře rozmícháme a dáme na teplé místo, aby vzešel kvásek. Škvarky rozdělíme napůl a jednu polovinu umeleme nebo pokrájíme na jemno. Mouku, sůl a koření promícháme a uprostřed utvoříme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přilijeme pivo, kvásek a přidáme změklé sádlo a pokrájené škvarky. Vařečkou zaděláme kompaktní těsto, ke kterému přidáme druhou polovinu celých škvarků a zapracujeme je dovnitř. Těsto přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout tak dlouho, dokud alespoň dvakrát nezvětší svůj objem. Pak ho rozdělíme na stejně velké díly, ze kterých rukama tvarujeme malé koule. Ty na plechu dotvarujeme na placku, povrch odzdobíme mřížkou (nožem nebo klasickou kulatou mřížkou na krájení uvařených brambor), potřeme rokvrdlaným vejcem a posypeme solí a kmínem. Placky pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů dozlatova a dokřupava.
2015-01-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI