Ingredience: | |||||
listovétěsto | 2 balení | plnotučná hořčice | 1 lžíce | gouda, ementál nebo kvalitní eidam - plátkový nebo strouhaný | dle potřeby |
vejce na potření | 1 ks | sezamové nebo lněné semínko | na posypání |
Jednoduché slané i sladké dobroty z listového těsta jsou oblíbené snad všude. Listové těsto je jednoduché na zpracování a rychle upečené. Můžete jej mít v lednici pro nečekané návštěvy, nebo když mají vaše děti chuť na něco drobného. Upečete s ním ovocný moučník, ale i slané křupání k televizi.
Listové těsto použijeme takové, které se kupuje už rozválené na pečicím papíře. Ušetříme čas a máme jistotu, že oba pláty budou stejně veliké. Na pracovní plochu si rozvineme první plát listového těsta. Necháme jej ležet na pečicím papíru, do kterého je zabaleno, vyrovnáme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky sýra nebo posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme přidat i oblíbené koření nebo čerstvé bylinky.Překryjeme druhým plátem listového těsta. Lehce přitiskneme k sobě.Nakrájíme kolečkem na pizzu nebo rádýlkem, na pruhy široké asi 1,5 až 2 cm.Pruhy – tyčinky, stočíme a poskládáme na plech vyložený pečicím papírem.Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme lněným nebo sezamovým semínkem, případně mákem nebo hrubou solí.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, dokud nezezlátnou.
Při použití plátkového sýra vám sýr určitě vyteče z tyčinky ven, připeče se a bude krásně křupavý. Právě to je na těchto tyčinkách opravdu výborné.
Můžeme křupat jen tak, nebo podávat třeba s chilli marmeládou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI