Špaldový chléb z celozrnné mouky zpět

Ingredience:
špaldová celozrnná mouka500 gsušené droždí1 pytlíklněné semínko3 lžíce
himalájská sůl2 lžičkyolej1 lžícevlažná voda2-3 hrnky
tuk na vymazání formy1 lžícehrubá mouka na vysypání1 lžíce
špaldová celozrnná mouka 500 g, sušené droždí 1 pytlík, lněné semínko 3 lžíce, himalájská sůl 2 lžičky, olej 1 lžíce, vlažná voda 2-3 hrnky, tuk na vymazání formy 1 lžíce, hrubá mouka na vysypání 1 lžíce

Příprava

Upřímně. Z půl kila mouky uděláte mega chlebík. proto volte formu, která je raději větší. Každopádně si můžete být jistí, že si tento recept zamilujete, jako já.

Všechny suroviny smícháme, ve velké míse a promícháme jen, aby nebyly velké hrudky. Těsto mívám lepkavé a nemusí být dokonale zpracované.
Šup s ním někam do tepla a necháme kynout, pod utěrkou. Číháme, až je mísa plná nabublaným a lepkavým těstem.
Jednoduše vezmu mísu s těstem a doslova ho VLEJU do připravené formy.
Dáme ho do trouby na horkovzduch cca. 200 stupňů. Hodinku hlídáme barvičku. 
Jakmile je kůrčička zlatavá, chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

2022-04-12 Ostatní

Poznámka

Pravidlo číslo 1. Po dobu pečení, neotvírejte troubu! Můžete dát do spodu trouby hrníček s vodou. Forma na pečení je rozměrů 30x10 a je asi 10cm vysoká. Pokud si nejste jistí, vemte si formu větší.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI