Ingredience: | |||||
špaldová celozrnná mouka | 500 g | sušené droždí | 1 pytlík | lněné semínko | 3 lžíce |
himalájská sůl | 2 lžičky | olej | 1 lžíce | vlažná voda | 2-3 hrnky |
tuk na vymazání formy | 1 lžíce | hrubá mouka na vysypání | 1 lžíce |
Upřímně. Z půl kila mouky uděláte mega chlebík. proto volte formu, která je raději větší. Každopádně si můžete být jistí, že si tento recept zamilujete, jako já.
Všechny suroviny smícháme, ve velké míse a promícháme jen, aby nebyly velké hrudky. Těsto mívám lepkavé a nemusí být dokonale zpracované.
Šup s ním někam do tepla a necháme kynout, pod utěrkou. Číháme, až je mísa plná nabublaným a lepkavým těstem.
Jednoduše vezmu mísu s těstem a doslova ho VLEJU do připravené formy.
Dáme ho do trouby na horkovzduch cca. 200 stupňů. Hodinku hlídáme barvičku.
Jakmile je kůrčička zlatavá, chléb vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Pravidlo číslo 1. Po dobu pečení, neotvírejte troubu! Můžete dát do spodu trouby hrníček s vodou. Forma na pečení je rozměrů 30x10 a je asi 10cm vysoká. Pokud si nejste jistí, vemte si formu větší.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI