Švestková povidla pečená v troubě zpět

Ingredience:
vypeckované švestky1 kgtřtinový cukr (lze použít krystal)250 gocet1 lžíce
rum2 lžíceskořice1 lžičkamletý hřebíček1/2 lžičky
vypeckované švestky 1 kg, třtinový cukr (lze použít krystal) 250 g, ocet 1 lžíce, rum 2 lžíce, skořice 1 lžička, mletý hřebíček 1/2 lžičky

Příprava

Když máte doma hodně švestek a koláčů už jste upekli hodně, nezbývá nic jiného než je zužitkovat jinak. Pro mě skvělý způsob zužitkování švestek, je do povidel. Ráda je pak využívám jako náplň do koláčů a buchet. Výhodou těchto povidel je, že je pečete v troubě a máte je jedna dvě hotové.

Vypeckované švestky si dáme na plechu s vyšším okrajem, pokapeme octem a dáme do trouby vyhřáté na cca 230 stupňů. Cca po 25 minutách posypeme 125g cukru. Po dalších 15 minutách přidáme zbytek cukru (125 g). Cukru může být méně, záleží na sladkosti/kyselosti švestek a jak máme rádi sladké. Směs nemícháme. Po dalších 15 minutách vyndáme směs z trouby. Přidáme hřebíček, skořici a rum a rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud jsme použili hodně šťavnaté švestky a povidla jsou tekutá, můžeme dát ještě péct. Pak ještě horké nalijeme do skleniček a obrátíme dnem vzhůru.

Z uvedeného množství surovin jsem připravila povidla do 3 skleniček.

2017-09-22 Ostatní

Poznámka

Inspirace: www.tradicnirecepty.cz

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI