Těsto na pizzu ze špaldové mouky zpět

Ingredience (na 3 placky):
celozrnná hladká špaldová mouka500 gčerstvé droždí5 gsůl15 g
krupicový cukr5 golivový olej25 gvlažná voda250 ml
celozrnná hladká špaldová mouka 500 g, čerstvé droždí 5 g, sůl 15 g, krupicový cukr 5 g, olivový olej 25 g, vlažná voda 250 ml

Příprava

Miluju pizzu, stejně jako mnoho dalších italských jídel. Většinou ji dělám z normální hladké mouky typu 00, ale faktem je, že jsem z ní vždycky strašně přecpaná. No jenže co dělat, když pizzu milujete a nedávno jste si koupili úžasný plech/formu na pečení pizzy? Vymyslet si zdravější variantu. A tak vzniklo těsto na pizzu z mé velmi oblíbené špaldové mouky. Na vrch si pak můžete hodit co chcete/máte rádi... To je na pizze to úžasné. Můžete jí dělat pořád a stále jinak. 

Ve vodě důkladně romíchejte droždí, oliváč, cukr a sůl. Do větší nádoby (nejlépe od robotu) dejte špaldovou mouku. K mouce přilijte směs vody, droždí, oliváče, cukru a soli. Pořádně zpracujte těsto buď rukama nebo za pomoci robota (zvolte nástavec typu hák).Těsto rozdělte na 3 stejně velké části. Vytvarujte z nich koule. Každou kouli a vložte do mísy a přikryjte ji alobalem nebo utěrkou. Nechte na teplém místě hodinu kynout. Po hodině můžete z každé koule vyválet placku a ozdobit ji čím chcete.

2015-02-13 Ostatní

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI