Třešňový džem zpět

Ingredience:
třešně1 kgcukr krystal600 gkyselina citronová1 lžička
Pektogel á 40g1,5 balíčkuskořice3/4 ksmletý zázvor1/2 lžičky
muškátový oříšek1/4 lžičkydrcený hřebíček špetka
třešně 1 kg, cukr krystal 600 g, kyselina citronová 1 lžička, Pektogel á 40g 1,5 balíčku, skořice 3/4 ks, mletý zázvor 1/2 lžičky, muškátový oříšek 1/4 lžičky, drcený hřebíček špetka

Příprava

U nás se teď dělají zásoby na zimu. Trošku jako křeček (smích).

Vypeckované třešně rozmixujeme a některé jen pokrájíme. Dáme do hrnce a za stálého míchání provaříme asi 1 minutu, přidáme 500g cukru a přivedeme k varu.

Poté přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Pektogelem, přidáme i kyselinu citronovou a přivedeme zase k varu. Potom ještě vaříme 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic.

2016-06-22 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI