Ingredience: | |||||
vlažné mléko | 300 ml | čerstvé kvasnice | 1 kostka | cukr | 1 lžička |
špaldová mouka T1050 (nebo hladká) | 400 g | celozrnná špaldová mouka | 70 g | sůl | 1 lžička |
vejce | 1 ks | cottage sýr Madeta | 1/2 kelímku | nakrájená rajčata | 2 hrsti |
nasekaná čerstvá bazalka | hrst | pepř | špetka | hrubá sůl | na posypání |
černý sezam | na posypání |
Když prší a nechce se mi ani do obchodu, tak jsem musela napéct pečivo na ráno. Místo bulek jsem pekla v pekáčku a vzniklo úžasné trhané pečivo.
Jako první si rozdrobíme kvasnice do mléka, přidáme cukr a necháme 10 minut stranou. Mezitím si odvážíme mouku, promícháme ji se solí a uděláme uprostřed důlek. Do důlku dáme vejce, mléko s kvasnicemi a cukrem, rajčata, bazalku, trošku pepře a proceděný cottage sýr (použila jsem jen ty "kuličky" bez nálevu). Vše zpracujeme v těsto a dle potřeby přidáme mouku, aby vznikl bochánek. Těsto přendáme na vál a hněteme 5 minut, až vznikne pěkný hladký bochánek a ten přendáme zpět do čisté mísy vytřené olejem. Zakryjeme a necháme hodinu kynout na teplém místě. Až je těsto pěkně nakynuté, přendáme ho na vál, rozdělíme na bochánky, které buď dáme samostatně na plech s pečícím papírem, nebo vkládáme do zapékací mísy vymazané olejem. Necháme ještě tak 20 minut kynout a mezitím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů. Před pečením potřeme vejcem, posypeme hrubou mořskou solí a sezamem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI