Veka - máslová cereální zpět

Ingredience:
pšeničná celozrnná mouka hladká300 gvoda165 mlčerstvé droždí15 g
cukr1 lžičkasůl10 gzměklé máslo10 g
pšeničná celozrnná mouka hladká 300 g, voda 165 ml, čerstvé droždí 15 g, cukr 1 lžička, sůl 10 g, změklé máslo 10 g

Příprava

Znáte to! Přijdete do obchodu a tam hnusná stará veka, co už zítra bude hnusnější než je teď. 
Vykašlete se jim na to a upečte si vlastní, krásnou a nadýchanou veku.

Když se rozhodnete zda celozrnnou a nebo klasickou bílou mouku, udělejte si kvásek.
Kvasnice nadrobte do hrnečku, přidejte cukr a lžičkou ho rozetřete, dokud není krásně tekutý.
Přidejte trochu vlažné vody z odměřeného množství a lžící mouky co máte připravenou na veku.
Přikryjte ubrouskem a nechte vzejít.
 
Všechny suroviny přendejte do robota či pekárny a nechte vypracovat.
V pekárně ukončete program těsto už po hodině a v robotu nechte hníst 10 minut na 2 rychlost.
 
Po vykynutí rozválejte na velký obdélník a srolujte. Konce rolády zastrčte prsty dovnitř a nechte kynout spojen dolů přikryté fólii a nebo utěrkou cca 30 minut. Záleží, jaké máte doma teplo.
 

 

 

 

 
Troubu rozpalte na 230° - 250°C i s nádobou na vodu na dně trouby.
Vložte veku - do pekáčku nalijte hrnek horké vody - zavřete troubu - ztlumte teplotu na 200°C a pečte 15 - 20 minut.
 
(po nakynutí)

Upečenou veku nechte vychladnout na mřížce, a pokud máte rozprašovač na vodu, tak veky oroste.
Krájet můžete až po úplném vychladnutí.
  
2017-01-06 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI