Višňový džem zpět

Ingredience:
višně1 kgvoda250 mlcukr krystal500 g
kyselina citronová1 lžičkaGelfix 2:12 balíčky
višně 1 kg, voda 250 ml, cukr krystal 500 g, kyselina citronová 1 lžička, Gelfix 2:1 2 balíčky

Příprava

Jak jsem vám již psala u nás "VIŠŇUJEME". Tak jsem včera večer vařila višňový džem, který je naprosto luxusní záležitost. Má jen jedinou nevýhodu a to je ta, že višně neskutečně barví, takže vypeckovávat se musí jedině v rukavicích...

Vypeckované višně vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kyselinu citronovou. Pak je necháme cca 40 minut provařit a částečně rozvařit. Poté přidáme 400g cukru a za stálého míchání necháme rozpustit. Nakonec přidáme zbytek cukru, tj. 100g smíchaným s Gelfixem, který přidáme pomalu a přivedeme zase k varu. Provaříme zhruba 5 minut a ještě horké naplníme do sklenic. Z tohoto množství jsem měla 8 malých skleniček od přesnídávky, nebo 5 větších.

2016-07-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI