Yorkshirský pudink zpět

Ingredience:
velké vejce2 kshladká mouka100 gmléko100 ml
sůl špetkapepř špetkarostlinný olej trochu
velké vejce 2 ks, hladká mouka 100 g, mléko 100 ml, sůl špetka, pepř špetka, rostlinný olej trochu

Příprava

Kdo je již nějakou dobu jednou z nejznámějších tváří anglické kuchyně? Nemůže to být nikdo jiný než Jamie Oliver. Ráda sleduju jeho pořady na TV Paprika a některé z jeho receptů mě opravdu fascinují. 

Sleduji hlavně jeho pořady s jídly za 15 a 30 minut, což někdy plánuji sama vyzkoušet: jestli se to dá opravdu zvládnout za tak krátkou dobu! Tentokrát tu pro vás mám jeho jednoduchý recept na "Yorkshire puds". Viděla jsem ho i v receptech Nigelly, která ho peče v jedné velké formě. Já se tedy držím receptu Jamieho a stejný mám i pro vás.

Předehřejte troubu na 215 °C, musí být opravdu rozpálená. Do každého místečka z formy na 12 muffinů kápněte trochu rostlinného oleje a takto vložte formu do rozpálené trouby. Nechte ji nahřívat asi 15 minut. Mezitím si udělejte těsto: smíchejte vajíčka, mléko a mouku, nakonec přidejte špetku soli a pepře. Míchejte, dokud nebude směs krásně hladká. 

Opatrně vyndejte formu z trouby, nalijte do každého místa přibližně stejné množství těsta (já naplnila vždy asi polovinu) a vraťte zpět do rozpálené trouby. Takto pečte asi 15 minut, za tu dobu vám pudinky krásně vyběhnou a zezlátnou.

Yorkshirské pudinky se mohou jíst k masu, ale já jsem ho vyzkoušela na sladko, což podle mě vůbec není problém. Samotné těsto je totiž nadýchané, ale není slané, takže se s ním dá pracovat. Můžete ho třeba pokapat medem a přidat šlehačku!

2014-06-26 Ostatní

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI