Zeleninová směs pod maso, nebo na těstoviny zpět

Ingredience:
rajčata2 kgpapriky1 kgcibule1 kg
česnek1 paliceocet100 mlolej100 ml
sladká mletá paprika2 lžícepálivá mletá paprika1 lžičkapepř1 lžička
cukr150 g
rajčata 2 kg, papriky 1 kg, cibule 1 kg, česnek 1 palice, ocet 100 ml, olej 100 ml, sladká mletá paprika 2 lžíce, pálivá mletá paprika 1 lžička, pepř 1 lžička, cukr 150 g

Příprava

Týjo, letos je mega sezóna rajčat! Máte to také tak, že už nevíte, co s nimi? Mám pro vás tip na úžasnou zeleninovou směs, která je výborná nejen pod maso na základ pikantnější omáčky, ale třeba i na těstoviny, nebo do zapečených brambor. A hnedle je o 2 kila rajčat méně.

Všechnu zeleninu nakrájíme na drobno a vložíme do hrnce. K zelenině přidáme ocet, olej, koření a necháme vařit minimálně hodinu, tak aby se odpařila přebytečná voda a vznikla hustá konzistence směsi. Po hodinovém varu, kdy průběžně mícháme, přidáme cukr a ještě provaříme asi 15 minut. Nakonec směs naplníme do připravených sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.

2017-09-14 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI