Těsto: | |||||
hladká mouka | 1 kg | mléko nebo dle potřeby | 0,25 l | olej | 0,25 l |
droždí | 1 - 2 ks | sušená cibulka | špetka | vejce | 1 ks |
Náplň: | |||||
mleté míchané maso | 1 kg | cibule | 1 ks | sůl | špetka |
pepř | špetka | chilli | dle chuti | kmín | špetka |
červená sladká paprika | špetka | kysané zelí | 1 kg |
Ráda s maminou měním recepty a tak jsem měnila i tento. Dá se servírovat jako oběd jen s polévkou nebo i jako pohoštění...
Na těsto si zpracujeme všechny suroviny a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Mezi tím si připravíme náplň (a u chladnutí hlídat aby nebylo užíráno jako u nás doma)
Náplň: Na cibulce orestovat mleté maso lehce zasypat mletou paprikou, osolit, opepřit, přidat chilli a kmín. Vmíchat stejné množství kysaného zelí jako masa lehce podlít a podusit…Případně dochutit.
Vykynuté těsto si rozválíme a vykrajujeme tvary, které chceme ve výsledku mít. Na rohlíky trojúhelníky, kolečka na pirohy atd. Na vykrájené tvary dáme náplň a zabalíme do tvaru. Mně se asi nejvíce osvědčily rohlíky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem, semínky nebo co má kdo rád.
Pečeme na 170 stupňů cca 30 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI