Zelné rohlíky zpět

Těsto:
hladká mouka1 kgmléko nebo dle potřeby0,25 lolej0,25 l
droždí1 - 2 kssušená cibulka špetkavejce1 ks
Náplň:
mleté míchané maso1 kgcibule1 kssůl špetka
pepř špetkachilli dle chutikmín špetka
červená sladká paprika špetkakysané zelí1 kg
hladká mouka 1 kg, mléko nebo dle potřeby 0,25 l, olej 0,25 l, droždí 1 - 2 ks, sušená cibulka špetka, vejce 1 ks, mleté míchané maso 1 kg, cibule 1 ks, sůl špetka, pepř špetka, chilli dle chuti, kmín špetka, červená sladká paprika špetka, kysané zelí 1 kg

Příprava

Ráda s maminou měním recepty a tak jsem měnila i tento. Dá se servírovat jako oběd jen s polévkou nebo i jako pohoštění...

Na těsto si zpracujeme všechny suroviny a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Mezi tím si připravíme náplň (a u chladnutí hlídat aby nebylo užíráno jako u nás doma) 

Náplň: Na cibulce orestovat mleté maso lehce zasypat mletou paprikou, osolit, opepřit, přidat chilli a kmín. Vmíchat stejné množství kysaného zelí jako masa lehce podlít a podusit…Případně dochutit.

Vykynuté těsto si rozválíme a vykrajujeme tvary, které chceme ve výsledku mít. Na rohlíky trojúhelníky, kolečka na pirohy atd. Na vykrájené tvary dáme náplň a zabalíme do tvaru. Mně se asi nejvíce osvědčily rohlíky. Přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kmínem, semínky nebo co má kdo rád.

Pečeme na 170 stupňů cca 30 minut.

2014-01-08 Ostatní

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI