Koukám zpoza výlohy knihkupectví Kanzelsberger, na náměstí Míru ve Zlíně, očekávajíc příchod mistra a postrachu kuchyní pana Zdeňka Pohlreicha. Kluci z Regionu na talíři mu šli naproti k autu, nyní se blíží svižným a rozhodným krokem směrem ke mně. Mám akorát čas zatáhnout břicho, vložit si do úst jeden tic-tac, prohodit vlas a nastolit důležitý výraz. Otvírají se dveře, rychlý nástup, důrazný pozdrav a seznámení je tu!
Správný, pevný stisk ruky a pohled přímo do očí, mi ulevily a vypouštím břicho, polykám tic-tac a okamžitě opadá nervozita a napětí. S úsměvem, se odebíráme do zadní místnosti knihkupectví, kde je vše připraveno k rozhovoru. Při chůzi se pan Pohlreich otočí dozadu na mě a zeptá se:
„Z čeho, že to jste? Jak se jmenoval ten web?“
Z pažitky pane Pohlreichu, z pažitky!
To je samá pažitka, šnitlík, cuketka, brambůrka…kdo se v tom má vyznat??? Rejpavě se usmívá.
Tahle poznámka byla tím impulsem, kdy jsem si řekla, TO JE ON, nevyměnili nám ho!
Na eskalátoru v obchodním centru Zlaté Jablko ve Zlíně sleduji nenápadný pár, který se veze vzhůru do prvního patra ke knihkupectví Neoluxor. Region na talíři znovu zorganizoval autogramiádu vařící celebrity a tak ke mě doslova přijíždí kuchařka Dita Pecháčková s manželem. Jemná světlá pleť přesně tak, jak ji vidíme v televizi, decentní líčení a pohodlné slušivé riflové šatky to jistí. Jestli by jste čekali jemnou bázlivou blondýnku, tak to jste na omylu! Přivítání, šup, lup mikrofon a už se jede live. Nenechá se rozhodit, na vše má přímou jasnou odpověď a přesto nepostrádá milost ani profesionalitu. Avšak je mi jasné, že pokud by jste chtěli býti nezdvořilí, určitě by si s vámi jednou větou poradila.
Příspěvková organizace Vysočina Tourism organizovala návštěvu pana Roberta Maklowicze v České republice, který měl u nás poznávat nejen památky, ale ochutnat i to best of ze zdejších krajů. Na seznamu návštěv se dostala samozřejmě i naše rodná Třebíč se svými památkami, a to hlavně s Židovským městem zapsaným v památkách světového dědictví UNESCO.
Aneb společnost BOSH/SIEMENS měla pro nás bezkonkurenčně nejlepší expozici, která na veletrhu byla.
Jak to celé vlastně vzniklo? Prvotní otázkou byla myšlenka, jak jedí dnešní studenti ve školních jídelnách a co si o dnešní době stravovaní myslí samotné kuchařky? Třebíčská hotelová škola nám mile kývla nejen na rozhovor, ale i prohlídku kuchyně a byla nakloněna ke společné diskuzi o dnešním školním stravování. Přizvali jsme k rozhovoru redaktora třebíčského deníku pana Luďka Mahela a ten rovnou o naší návštěvě napsal článek níže.
Jak jsme v Třebíči oslavili nejveselejší židovský svátek PURIM? Městské kulturní středisko v Třebíči naplnilo pekařskou dílnu v Zadní synagoze, až po Hamanovi uši.
S kuchařem Michalem hromasem, to byla jedna velkjá paráda!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI