"Zveřinový" guláš zpět

Ingredience:
seitan speciál20 dkgcibule10 gstroužek česneku5 ks
rajčata1 plechovkapaprika mletá uzená1 lžičkakoření na zvěřinu2 lžičky
jalovec3 kuličkybobkový list nové koření2 kuličky
červené víno50 mlsůl špetkapepř špetka
zeleninový vývar0,5 l
seitan speciál 20 dkg, cibule 10 g, stroužek česneku 5 ks, rajčata 1 plechovka, paprika mletá uzená 1 lžička, koření na zvěřinu 2 lžičky, jalovec 3 kuličky, bobkový list , nové koření 2 kuličky, červené víno 50 ml, sůl špetka, pepř špetka, zeleninový vývar 0,5 l

Příprava

Neděle, to by se hodilo k obědu uvařit něco extra. Když jsem byla malá, tak v neděli prostě k obědu muselo být maso - svíčková, řízky, kuře, španělský ptáček, apod. Maso mi nechybí, ale dostala jsem chuť na nějakou "klasiku" a proto se přítel rozhodl uvařit zvěřinový guláš. Nebojte, nezačali jsme jíst maso, jen jsme zvěřinu nahradili Seitanem speciál a výsledek nás očaroval. Snad i lepší než se zvěřinou.
V dubnu chce přítel guláš otestovat na svých kamarádech, masožravcích, kdy jim ho chce uvařit na rozlučku se svobodou, tak jsem zvědavá, zda někdo z nich uhádne o jaké "maso" se jedná.

Na trošce oleje opečte pořádně cibulku (na guláš má být pěkně tmavá), poté přisypte seitan a lehce orestujte, osolte, přidejte koření, česnek, rajčata a trochu vývaru. Povařte zhruba 15 - 20 minut, zahustěte jíškou (nemusí být) a podávejte s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

2015-03-31 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI