Ingredience | |||||
Ghí přepuštěné máslo | 2 lžíce | malé žampiony | 8-12 ks | střední cibule | 3 ks |
malé brambory | 2 ks | menší petržel | 1 ks | malá cuketa | 1 ks |
celer | 40 g | mandlové mléko | 250 ml | himalajská sůl | 1 špetka |
kmín mletý | 1 špetka | voda | 600-800 ml |
Manžel mi dovezl krásné čerstvé žampiony a já si lámala hlavu co z nich vymyslím. Původně jsem myslela nějakou omáčku, ale řekla jsem si, že chuťová změna polévky bude vítána. Dnes jsme se chystali vyrazit s dětmi bobovat, potřebovala jsem nějakou rychlovku a tato polévka je vážně raz dva. Když jsme se vrátili domů zbaštili jsme plné talíře a odpadli do pelechu. Určitě ji zařadím pravidelně je velmi jemná a příjmně krémová.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, následně přidáme pokrájený celer, petržel, očištěné, pokrájené žampiony, kmín, sůl, prohřejeme za stálého míchání a nakonec zalijeme vodou, přidáme brambory. Necháme vařit a připravíme si cuketu, kterou přidáme až budou brambory měkčí, společně s mandlovým mlékem, vaříme do změknutí zeleniny, následně rozmixujeme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI