Africká kuřecí polévka s burákovým máslem zpět

Ingredience:
olej1 lžícekuřecí paličky (spodní stehna)7 ksvelká cibule1 ks
česnek8 stroužkůoloupaný zázvor4 cmsladká brambora (batát)1 ks
loupaná rajčata (3 velká rajčata)450 gkuřecí vývar1,5 lburákové máslo350 g
sůl dle chutipepř špetkasušený mletý koriand špetka
chilli dle chuti
olej 1 lžíce, kuřecí paličky (spodní stehna) 7 ks, velká cibule 1 ks, česnek 8 stroužků, oloupaný zázvor 4 cm, sladká brambora (batát) 1 ks, loupaná rajčata (3 velká rajčata) 450 g, kuřecí vývar 1,5 l, burákové máslo 350 g, sůl dle chuti, pepř špetka, sušený mletý koriand špetka, chilli dle chuti

Příprava

Tuto typickou africkou polévku prý kdysi uvařil ghanský student na studijním pobytu v USA svým americkým přátelům. Co je na tom pravdy nevím. Nejsem ani z Ghany, ani z USA. Já jsem na tuto polévku poprvé narazila v polední nabídce jednoho olomouckého bistra. Pravidelně se tam opakuje, nicméně se mi ještě nikdy nepovedlo být v pravý čas na pravém místě. A tak jsem si tuto africkou zajímavost našla sama...a vyzkoušela. Příprava byla zdlouhavá, výsledek fenomenální.

Na lžíci oleje dozlatova ze všech stran zatáhneme kuřecí paličky, vyndáme je z kastrolu a odložíme je stranou. Na drobnou nakrájenou cibuli necháme v hrnci zesklovatět, přidám na plátky nakrájený česnek a zázvor a nechám krásně rozvonět. Poté přidáme na kostky nakrájené batáty, lehce orestujeme a nahoru vrátíme zatáhnuté kuřecí paličky, přidáme kuřecí vývar, oloupaná rajčátka a burákové máslo. Vše promícháme, zaděláme pokličkou a za občasného míchání necháme na mírném ohni devadesát minut vařit. Určující pro nás je to, aby kuřecí stehýnka změkla a maso se nám začalo pomalinku odlupovat od kostí. Jakmile tato fáze nastane, všechna stehna vylovíme a polévku dochutíme - solí, pepřem, kodriandrem a kdo má rád ostré, tak klidně i chilli. Chvilku povaříme, důkladně rozmixujeme na hladký krém a obereme do něj maso z kuřecích paliček. Zdobíme arašídy nebo třeba čerstvým korianderem či znovu chilli papričkou.
Uvidíte, jak vás prohřeje.
2015-04-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI