Babiččina kulajda zpět

Ingredience:
středně velké brambory6 kscibule1 kspokrájené a očištěné houby400 g
sladká smetana (či mandlová bez laktózy)250 mlčerstvý kopr (lze i sušený) dle chutisůl dle chuti
kmín špetkabobkový list3 ksmouka (Jizerka bez lepku)2 lžíce
ocet1 lžícevejce2 ks
středně velké brambory 6 ks, cibule 1 ks, pokrájené a očištěné houby 400 g, sladká smetana (či mandlová bez laktózy) 250 ml, čerstvý kopr (lze i sušený) dle chuti, sůl dle chuti, kmín špetka, bobkový list 3 ks, mouka (Jizerka bez lepku) 2 lžíce, ocet 1 lžíce, vejce 2 ks

Příprava

Všude rostla spousta hub a zároveň nastalo velmi rychle sychravé počasí. Tak je ideální čas na přípravu výborné polévky, kterou lze připravit i bez laktózy a lepku. Pokud se bojíte pošírovaných vajec, nezoufejte. Polévka je výborná i s přidaným vejcem přímo do ní.

Do hrnce s vodou (1,5 litru) dáme nakrájené oloupané brambory, na drobno nakrájenou cibuli, houby, kmín, bobkové listy, osolíme a dáme vařit

Když jsou brambory měkké, přidáme kopr a zahustíme moukou se smetanou. Cca 10 minut redukujeme. 

Nakonec vmícháme rozkvedlaná vajíčka a dochutíme octem. Minutku povaříme a můžeme podávat.

2017-10-26 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI