Ingredience: | |||||
cibule | 1 - 2 ks | Ghí/máslo/olej | 2 lžíce | mletá paprika | 2 - 3 lžičky |
mletý kmín | 1 lžička | červená paprika | 1 ks | zelená paprika | 1 ks |
žlutá paprika | 1 ks | kysané zelí | 500 g | uvařená cizrna | 400 g |
bobkový list | 4 ks | nové koření | 10 kuliček | horká voda nebo zeleninový vývar | 2 l |
ječná mouka | na zahuštění | rostlinná smetana | 200 ml | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Polévka je grunt! Nebo taky nade všechny svetry a čepice. Zelňačku já ráda a od podzimu ji vařím docela často. Tak přišel čas si to trochu ozvláštnit.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ve 4l hrnci na polévku rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a opepříme, zasypeme kmínem a mletou paprikou. Promícháme a vhodíme očištěné na nudličky nakrájené papriky, cizrnu a kysané zelí. Zalijeme vodou nebo vývarem a provaříme do změknutí paprik. Na závěr zahustíme moukou nebo hraškou, můžeme zjemnit i smetanou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI