Ingredience: | |||||
České Ghíčko Bio | dle potřeby | batát | 370 g | bílá cibule | 1 ks |
řapíkatý celer | 110 g | petržel | 36 g | sůl | dle chuti |
majoránk | dle chuti | voda | 1 l | celerová nať | na ozdobení |
Trošku se nám přemnožily batáty a já se je snažím použít, kde je to jen možné. Ne, že bychom je pěstovali, ale nějak došlo k narušení komunikačního kanálu a místo 3 batátů mi došly 3 balíčky. Nejdřív jsem se zděsila, ale miluji výzvy a batáty u nás rozhodně dlouho nepobudou.
Batáty se dají použít všude a polévky jsou z nich úžasné a tady je jedna z nich.
Než se pustíme do přípravy polévky, očistíme si a nakrájíme zeleninu.
V hrnci si rozehřejeme Ghí, přidáme pokrájenou zeleninu, kterou krátce prohřejeme a zalijeme vodou, připravovanou polévku osolíme a okořeníme majoránkou, vaříme do změknutí zeleniny. Uvařenou polévku můžeme rozšťouchat nebo rozmixovat dohladka. Já jsem zeleninu v polévce jen jemně rozmačkala a před servírováním ozdobila celerovou natí.
Pokud chceme mít polévku krémovou a hladkou, přepasírujeme ji a zjemníme rostlinnou smetanou, mandlovým mlékem, případně jogurtem či smetanou pokud tolerujeme mléčnou bílkovinu.
Přeji dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI