Bohatá dršťková polévka se žampiony a zeleninou zpět

Ingredience:
předvařené dršťky400 gjarní zelenina s fazolkami1 balíčekvětší bílé žampiony2 ks
bylinky (majoránka a tymián) hrstrajská štáva180 mlsypká červená paprika dle chuti
olej2 lžícevelká cibule1 kshladká mouka3 lžíce
rozetřený česnek4 stroužkymletý pepř1/2 lžičkyvoda dle potřeby
předvařené dršťky 400 g, jarní zelenina s fazolkami 1 balíček, větší bílé žampiony 2 ks, bylinky (majoránka a tymián) hrst, rajská štáva 180 ml, sypká červená paprika dle chuti, olej 2 lžíce, velká cibule 1 ks, hladká mouka 3 lžíce, rozetřený česnek 4 stroužky, mletý pepř 1/2 lžičky, voda dle potřeby

Příprava

Protože je u nás tato polévka velmi oblíbená, zkusila jsem připravit zase jiný recept i s houbami a zeleninou.

Cibulku pokrájíme nadrobno a osmahneme v tlakovém hrnci.
Pak přidáme propláchnuté předvařené dršťky, zasypeme česnekem, paprikou, přidáme bylinky a asi 8 minut - restujeme za stálého míchání. Promícháme a zalijeme vodou. Zavřeme poklicí tlakového hrnce.
Vaříme, tlakujeme 15 minut. Po otevření poklice hrnce
podle potřeby ochutíme solí a opepříme. Nakrájené žampiony přidáme do polévky společně se zeleninou a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme do polévky zavařit rokvrdlanou mouku s vodou a povaříme cca 15 minut. Zdobíme bylinkami.

2016-07-25 Polévky

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 2,5 l polévky.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI