Boršč zpět

Ingredience:
mrkev nakrájená na drobné kostičky1 miskapetržel nakrájená na drobné kostičky1 miskaceler nakrájený na drobné kostičky1 miska
kedlubna nakrájená na drobné kostičky1 miskazelená paprika nakrájená na drobné kostičky1 miskačervená řepa nakrájená na drobné kostičky3 misky
sůl špetkamletý bílý pepř špetkamletý kmín špetka
nové koření5 kuličekmletá červená paprika špetkabobkový list3 ks
olivový olej0,5 dlrajský protlak0,2 dlčesnek2 stroužky
středně velká cibule1 ks
mrkev nakrájená na drobné kostičky 1 miska, petržel nakrájená na drobné kostičky 1 miska, celer nakrájený na drobné kostičky 1 miska, kedlubna nakrájená na drobné kostičky 1 miska, zelená paprika nakrájená na drobné kostičky 1 miska, červená řepa nakrájená na drobné kostičky 3 misky, sůl špetka, mletý bílý pepř špetka, mletý kmín špetka, nové koření 5 kuliček, mletá červená paprika špetka, bobkový list 3 ks, olivový olej 0,5 dl, rajský protlak 0,2 dl, česnek 2 stroužky, středně velká cibule 1 ks

Příprava

Tato polévka obsahuje vysoký podíl kořenové zeleniny,proto díky vysokému podílu minerálů a vitamínů velmi efektivně odbourává podkožní tuk 

Pozn.: jako odměrku používám kompotovou misku.

Na olivovém oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu a asi 15 minut restujeme za stálého míchání. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvilku mícháme, přidáme mletou červenou papriku a zalijeme půl litrem vody nebo vývaru. Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Potom přidáme zvlášť uvařenou červenou řepu a vaříme dál.

Zatím co se polévka vaří, připravíme si na drobno nakrájenou cibuli, kterou osmažíme na kapce olivového oleji s česnekem nakrájeným na plátky, přidáme rajský protlak, necháme převařit a vlijeme do uvařené zeleniny. Pokud by byla polévka příliš hustá, můžeme přidat vodu nebo vývar a nechat ještě jednou vzkypět. Na závěr můžeme přidat petrželovou nať nebo pažitku. Polévka je naprosto vynikající!

2014-01-15 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI