Bramboračka zpět

Ingredience:
voda1 lrané brambory2 - 3 ksčerstvé nebo sušené houby hrst
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřebysádlo nebo máslo2 lžícehladká mouka2 lžíce
česnek1 stroužekčerný pepř špetkamajoránka dle chuti
petrželka dle chutisůl dle chuti
voda 1 l, rané brambory 2 - 3 ks, čerstvé nebo sušené houby hrst, kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel dle potřeby, sádlo nebo máslo 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, česnek 1 stroužek, černý pepř špetka, majoránka dle chuti, petrželka dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Bramboračka, jedinečný staročeský recept. U nás mě jej naučila moje maminka. Mou maminku zase její maminka…. Takže je to po generace předávaný recept, i já zanedlouho naučím mou malou Vendulku vařit poctivou českou bramboračku. Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.

Ze sádla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme vodou. Potom přidáme čerstvé, mražené nebo sušené houby (sušené musí být předem namočené ve vodě) a vaříme asi 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř a majoránku a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme je dalších 10-15 minut, dokud nezměknou. Podáváme s petrželkou nebo majoránkou.

VENDY TIP!

Pokud máte možnost, použijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte a hlavně ucítíte ten rozdíl.

2015-11-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI