Bramboračka zpět

Ingredience:
voda2 lmáslo30 ghladká mouka2 lžíce
menší brambory4 ksceler1/4 ksstřední petržel1 ks
mrkev3 kscibule1 ksčesnek2 stroužky
sušené houby2 hrstilibeček dle chutibobkový list2 ks
kmín dle chutimajoránka dle chutiolej2 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
voda 2 l, máslo 30 g, hladká mouka 2 lžíce, menší brambory 4 ks, celer 1/4 ks, střední petržel 1 ks, mrkev 3 ks, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, sušené houby 2 hrsti, libeček dle chuti, bobkový list 2 ks, kmín dle chuti, majoránka dle chuti, olej 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Poctivá bramboračka s houbami, která vás zaručeně zahřeje, když se vrátíte v zimě z procházky nebo lyžovačky.

Připravíme si všechny suroviny a jdeme na to! 


Cibuli nakrájíme nadrobno.


V hrnci rozehřejeme máslo spolu s cibulí.


Očistíme petržel a nakrájíme na menší kousky.


Očistíme i mrkev a nakrájíme na půlkolečka.


Z celeru odřízneme 1/4, kterou oloupeme a nakrájíme také na malé kousky.


Nakonec si připravíme brambory. Zbavíme je slupky a také nakrájíme.

Nyní se vrátíme k jíšce. K máslu a cibuli přilijeme olej (jen proto, aby se nám máslo nezačalo připalovat). 


Cibuli restujeme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté jí zaprášíme moukou.


Jíšku smažíme do světle hnědé barvy. Intenzivně přitom mícháme, aby se nám nepřipalovala. Má-li hezky hnědou barvu, zalijeme jí vroucí vodou.


Přidáme kuřecí základ (recept najdete také zde na blogu). 


Nyní do polévky přisypeme zeleninu a brambory.


Přidáme houby.


Nyní kmín a bobkový list.


Nakonec vložíme do hrnce libeček a vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny.


Těsně před koncem vaření prolisujeme do polévky česnek.


Spolu s česnekem rozemneme v dlaních majoránku. (alespoň 3 čajové lžičky). Už jen necháme minutku projít varem a můžeme servírovat.

TIP: Jako malému mi u bramboračky nesměl chybět skrojek chleba posypaný solí. Dělám to tak doposud. 

PŘEJI DOBROU CHUŤ!

2017-01-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI