Ingredience: | |||||
voda | 2 l | máslo | 30 g | hladká mouka | 2 lžíce |
menší brambory | 4 ks | celer | 1/4 ks | střední petržel | 1 ks |
mrkev | 3 ks | cibule | 1 ks | česnek | 2 stroužky |
sušené houby | 2 hrsti | libeček | dle chuti | bobkový list | 2 ks |
kmín | dle chuti | majoránka | dle chuti | olej | 2 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Poctivá bramboračka s houbami, která vás zaručeně zahřeje, když se vrátíte v zimě z procházky nebo lyžovačky.
Připravíme si všechny suroviny a jdeme na to!
Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozehřejeme máslo spolu s cibulí.
Očistíme petržel a nakrájíme na menší kousky.
Očistíme i mrkev a nakrájíme na půlkolečka.
Z celeru odřízneme 1/4, kterou oloupeme a nakrájíme také na malé kousky.
Nakonec si připravíme brambory. Zbavíme je slupky a také nakrájíme.
Nyní se vrátíme k jíšce. K máslu a cibuli přilijeme olej (jen proto, aby se nám máslo nezačalo připalovat).
Cibuli restujeme do té doby, než cibule zesklovatí. Poté jí zaprášíme moukou.
Jíšku smažíme do světle hnědé barvy. Intenzivně přitom mícháme, aby se nám nepřipalovala. Má-li hezky hnědou barvu, zalijeme jí vroucí vodou.
Přidáme kuřecí základ (recept najdete také zde na blogu).
Nyní do polévky přisypeme zeleninu a brambory.
Přidáme houby.
Nyní kmín a bobkový list.
Nakonec vložíme do hrnce libeček a vaříme na mírném ohni do změknutí zeleniny.
Těsně před koncem vaření prolisujeme do polévky česnek.
Spolu s česnekem rozemneme v dlaních majoránku. (alespoň 3 čajové lžičky). Už jen necháme minutku projít varem a můžeme servírovat.
TIP: Jako malému mi u bramboračky nesměl chybět skrojek chleba posypaný solí. Dělám to tak doposud.
PŘEJI DOBROU CHUŤ!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI