Ingredience: | |||||
sádlo (nebo máslo) | 2 lžíce | hladká mouka | 2 lžíce | čerstvé nebo sušené houby | hrst |
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) | dle potřeby | rané brambory | 2 - 3 ks | česnek | 1 stroužek |
černý pepř | dle chuti | majoránka | dle chuti | čerstvá petrželka nebo libeček | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Polévky jsou u nás doma velmi oblíbené, manžel i děti je milují. Tentokrát jsme měli k večeři bramboračku s chlebíkem. Tak třeba tip pro vás, na výbornou rychlou večeři, která nejen zasytí, ale i zahřeje.
Ze sádla a mouky připravíme jíškku, kterou zallijeme vodou. Poté přidáme houby čerstvé, mražené, nebo sušené, ale musí být předem namočené ve vodě. Poté vaříme asi 5 minut a mezitím si připravíme zeleninu, kterou oloupeme a nakrájíme. Pak přidáme k houbám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř, majoránku, pokud máme čerstvý pokrájený libeček a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme dalších 10 - 15 minut, dokud nezměknou. Bramboračku na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou, majoránkou a nebo libečkem.
VENDY TIP! POkud máte možnost, poižijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte ten rozdíl. Já jsem tentokrát přidala čerstvý libeček ze zahrádky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI