Bramboračka zpět

Ingredience:
sádlo (nebo máslo)2 lžícehladká mouka2 lžícečerstvé nebo sušené houby hrst
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) dle potřebyrané brambory2 - 3 ksčesnek1 stroužek
černý pepř dle chutimajoránka dle chutičerstvá petrželka nebo libeček dle chuti
sůl dle chuti
sádlo (nebo máslo) 2 lžíce, hladká mouka 2 lžíce, čerstvé nebo sušené houby hrst, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) dle potřeby, rané brambory 2 - 3 ks, česnek 1 stroužek, černý pepř dle chuti, majoránka dle chuti, čerstvá petrželka nebo libeček dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Polévky jsou u nás doma velmi oblíbené, manžel i děti je milují. Tentokrát jsme měli k večeři bramboračku s chlebíkem. Tak třeba tip pro vás, na výbornou rychlou večeři, která nejen zasytí, ale i zahřeje.

Ze sádla a mouky připravíme jíškku, kterou zallijeme vodou. Poté přidáme houby čerstvé, mražené, nebo sušené, ale musí být předem namočené ve vodě. Poté vaříme asi 5 minut a mezitím si připravíme zeleninu, kterou oloupeme a nakrájíme. Pak přidáme k houbám na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek, sůl, pepř, majoránku, pokud máme čerstvý pokrájený libeček a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme nakrájené brambory a vaříme dalších 10 - 15 minut, dokud nezměknou. Bramboračku na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou, majoránkou a nebo libečkem. 

VENDY TIP! POkud máte možnost, poižijte čerstvou majoránku a petrželku ze zahrádky, uvidíte ten rozdíl. Já jsem tentokrát přidala čerstvý libeček ze zahrádky.

 

2017-05-10 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI