Ingredience: | |||||
lesní houby (sušené nebo mražené) | 250 g | střední cibule | 2 ks | velká mrkev | 2 ks |
velké brambory | 4 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
kmín | špetka | majoránka | špetka | zelená petrželová nať | dle chuti |
dětská krupička | dle potřeby | sádlo | dle potřeby |
Hned na začátek bych ráda dodala – bramboračka tak, jak ji dělám já.
Neexistuje jeden jediný správný a pravý recept na bramboračku. Mezi lidmi koluje mnoho verzí, určitě i vy máte svůj oblíbený způsob jak bramboračku uvařit.
Já mám těch způsobů ve svém archivu receptů několik. Právě teď, v době kdy konečně rostou, se s vámi o ně ráda rozdělím. A jsem zvědavá, který se vám bude nejvíce líbit.
Ten dnešní je snad ta nejobyčejnější klasika, alespoň z mého pohledu…
Obě cibule nakrájejte nadrobno. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky nebo kolečka.
V hrnci rozpusťte trochu sádla, na kterém osmahnete cibulku dozlatova. Přidejte mrkev a houby. Opékejte asi pět minuty. Přidejte brambory. Ochuťte solí, pepřem, kmínem.
Zalijte vodou tak, aby byly všechny suroviny ponořené. Máte-li zeleninový vývar, použijte raději místo vody ten.
Můžete zasypat trochou krupice, asi třemi lžícemi, která polévku zahustí. Není to však nutné. Vařte do změknutí brambor.
Za tu dobu nabobtná i krupice a polévku krásně zahustí. Okořeňte ještě majoránkou. Ihned podávejte.
Tip na závěr
Máte rádi zahuštěné polévky? Přidejte klasickou jíšku a tou polévku zahustěte.
Jak děláte houbovou nebo bramborovou polévku vy? Máte nějaké speciální rady a vychytávky?
Dobrou chuť přeje Elly.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI