Bramborová polévka s jarní cibulkou zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebymrkev3 kspetržel1 ks
řapíkatý celer40 gjarní cibulka1 ksmajoránka dle chuti
sůl dle chutimenší brambory2 ksvoda1,5 l
České Ghíčko dle potřeby, mrkev 3 ks, petržel 1 ks, řapíkatý celer 40 g, jarní cibulka 1 ks, majoránka dle chuti, sůl dle chuti, menší brambory 2 ks, voda 1,5 l

Příprava

Většinou připravuji bramboračku s česnekem a kmínem, dnes jsem měla chuť na změnu a použila jen majoránku a jarní cibulku a musím říct, že byla výborná. Bramboračka je naše nejoblíbenější polévka, a jestli je polévka, kterou náš strávníček nikdy neodmítne, je to právě tato polévka.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, petržel, řapíkatý celer, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku. Přibližně po 10 minutách vaření přidáme pokrájené brambory, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku a krátce prohřejeme. Je už na každém, jestli si ji rozmixuje do hladka nebo vychutná s kousky zeleniny.

2016-05-16 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI