Ingredience: | |||||
cibule | 2 ks | mrkev | 300 g | brambory | 1 kg |
mleté hovězí maso | 500 g | červené fazole (400 g) | 1 plechovka | vývar | 1 l |
rajčatový protlak | 4 lžíce | olej | 1 lžíce | worcesterská omáčka | 1 lžíce |
hladkolistá petržel | 1 hrst | sůl | špetka | pepř | špetka |
Potřebujete připravit rychlé a teplé jídlo? Pak je řešením bramborová polévka, který tyto požadavky hravě splní. Jednoduché základní suroviny, kdy se dají zpracovat i přebytky z ledničky.
POSTUP:
Cibuli nakrájíme na hrubo, necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a zprudka opečeme (vařečkou mícháme tak, aby nevznikly velké kusy). Jakmile je maso orestované, přidáme kolečka očištěné mrkve a kousky oloupaných brambor, protlak a zalijeme vývarem. Ztlumíme oheň a přiklopené vaříme 25-30min, dokud zelenina nezměkne. Pak přidáme scezené fazole a worcester. Prohřejeme, osolíme, opepříme a posypané petrželkou podáváme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI